De Kazerne

De kazerne staat aan de Gertrudislaan in Prinsenbeek en is gebouwd in 1992.

De Voertuigen

20-3131 - Tankautospuit

Een tankautospuit heeft een ingebouwde pomp en een eigen watervoorraad van minimaal 1500 liter. Behalve een pomp heeft een tankautospuit ook brandslangen en straalpijpen om de brand te bestrijden. De watertank wordt gebruikt bij de eerste aanval. Mocht dit onvoldoende zijn dan gaat men over op bijvoorbeeld de brandkraan of open water.

Naast de pomp en brandslangen bevinden zich in een (tank)autospuit ook ademluchttoestellen en toebehoren, communicatiemiddelen zoals een mobilofoon of portofoon en gereedschappen om een gebouw binnen te gaan dat is afgesloten. In het algemeen is er aan boord plaats voor een standaardploeg van zes man. Te weten: bevelvoerder, chauffeur/pompbediener, aanvalsploeg (2 man) en de waterploeg (2 man).

Over het algemeen wordt een (tank-)autospuit gezien als een basisvoertuig binnen de brandweer. Behalve dat deze wagen is uitgerust voor brandbestrijding, heeft hij ook meestal gereedschappen voor technische hulpverlening bij zich, zoals een hydraulische spreider en schaar, om bijvoorbeeld slachtoffers uit een autowrak te bevrijden.

20-3185 - HSL Voertuig

Dit voertuig wordt bemand door 2 personen en bevat de spanningstester waarmee kan worden getest of er nog spanning op de bovenleiding van het HSL traject staat voordat men hierop begint te werken. Bij een inzet staat deze bemanning onder commando van de bevelvoerder van de eerste tankautospuit.

Een tweede HSL voertuig is gekazerneerd in post Moerdijk. Beide voertuigen zullen uitrukken bij een incident op het HSL traject tussen de Moerdijkbrug en de Belgische grens.

20-3109 - Dienstvoertuig

Deze Volkswagen Up wordt gebruikt voor vervoer van en naar oefeningen, bijeenkomsten en andere brandweer gerelateerde evenementen.